Розмовляючи з Прохаськом… про життя

admin
Поділитись

10646762_10201633904768843_5930911544334880115_nПро те, як я люблю Прохаська може показати фото справа. Цю велетенську книгу “Ботакє” я взала з собою на навчання в Індонезію. Мало того, фото зроблене на острові Гілі. Тобто я взяла її навіть в місячну подорож, що включала різні острови, вулкани і джунглі, незважаючи на її габарити і вагу:) Ну ви зрозуміли:)))

Проте, книга “Розмови з Прохаськом. Радість контакту” – це зовсім інший формат. Це не твори автора, а вибрані інтерв’ю з ним. Тому спочатку мені було досить незвично, адже я звикла до цікавих і глибоких оповідань, а не до формату “питання/відповідь”.

Проте, вже через 20 сторінок я налаштувалася на хвилю самого Прохаська і поринула в цю просту філософію щасливого буття, спокою і простоти (вибачте за тавтологію) .

Рекомендовано читати на природі або перед сном, маленькими порціями і без поспіху:) А ось кілька фраз, що мене зачепили:

DSC_1766

“Мені дивно, що такі прості речі, як сказати: слухай, ми говоримо про одне, давай ти забереш свої емоційні акценти, я свої, і це все дуже просто, якщо скинути ці всі фальшиві нашарування. Чому про це не говорять?”

“Це знову про простоту порозуміння: все просто, якщо усвідомити собі, що кожен з нас повновартісний і робить саме то, що він може, а інший того зробити не може. І якісь порівняння, тертя, вони абсолютно не мають сенсу.”

“… і навіть мить просвітління насправді нічого в нас не міняє”

Чого бракує нашій школі? – Того, що й нам усім, – любові до інших, любові до того, що ти комусь робиш. Цього не вистачає офіціантам, цього не вистачає водіям таксі. Тобто не вистачає уважності до того, з ким ти контактуєш, з ким ти працюєш.”

“Агресія – це вияв стресу. Українцям бракує посмішки, легкості.”

“Варто завжди залишатися свідомим того, що відбувається”

Ти є ти. І ти передовсім повинен бути вірним собі. При цьому ти є членом спільноти. Тому ідеї спільноти треба поєднати зі своїми власними”

“Потрібне масове розуміння того, що ти не гірший просто тому, що ти не гірший. Для цього не потрібні докази, аргументи, атрибути. Ти просто така сама людина, рівне Боже створіння”

DSC_1765 (1)

Пояснити собі, що ти є в тому часі, який є, і що час неможливо поміняти, – це терапевтична праця. ЗАради тебе не можна прискорити настання якихось перемін.”

“Живи і дай жити іншим”

“Я переконаний в тому, що внутрішній спокій – це не є байдужість, це не є відгородження від світу і не є втеча. Це щось зовсім інше, необхідне для того, щоби бути собою, щоби могти неафективно примати рішення, реагувати на ситуацію і усвідомлювати самого себе. Без спокійного розуміння неможливо вважати, що в цей момент те, що я робив, то робив я”

Долучайтеся у  Спільноту Натхнення, де зможете знайти більше free роздруківок та майстер-класів для розвитку та здійснення мети!

Напиши, якщо тобі відгукнулося

Поділитись

Читайте також

.