Гачки бездумного читання: як визначити і що робити (відео+роздруківка)

admin
Поділитись

Привітик! Форум Видавців завершився: мільйони книжок, видавництв, авторів, фанатів авторів, читачів, дискусій, автограф сесій і зустрічей. Дуже круто бачити як блискавично виросла і розвинулася видавнича справа в Україні. Ще років 6-7 тому знайти нормальний переклад українською світового бестселера було майже неможливо. А зараз – ходжу від стенду до стенду і кайфую

Проте разом з тим, в мене виникло цікаве питання та суперечність в собі. Люди, що читають багато нон-фікшн літератури про саморозвиток, мотивацію і натхнення часто перескакують з однієї книги на іншу, не встигаючи імплементувати весь той масив інформації, що отримали від кожної книги.

ДИВИСЬ ВІДЕО ПРО БЕЗДУМНЕ ЧИТАННЯ ТУТ>>>

Ми підсолоджуємо своє самолюбство читаючи книги і залишаємося на цьому ж етапі читання, не переходячи у світ реальності та свого життя. Ми ловимося на гачок, що асоціюємо саме читання про саморозвиток з саморозвитком. А це не так.

Це ілюзія, у яку дуже класно вірити, але яка не має нічого спільного з реальністю.В реальності, прочитана книга про пріоритети не варта нічого, якщо ви не зробили висновки, не склали план дій і не змінили свою модель поведінки щодо визначення пріоритетів. Навіть кілька розумних слів в дискусії на цю тему, не робить її ефективною. Це витрачений час заради продуктивності і повна протилежність продуктивності.

Тому, хочу поділитися з вами тими інструментами, що мене рятують від бездумного поглинання книг:

Виділіть час не тільки на прочитання книги, а і на її опрацювання. Так, ви почнете менше читати. Так, це трохи важче, ніж скакати з однієї на іншу. АЛЕ це має ефекти, бо з кожною книгою ви вибудовуєте свій внутрішній стрижень і з кожним словом розвиваєтеся

Складіть план дій в процесі і після прочитання книги. Прочитали “Чудовий ранок” – спробуйте зробити собі виклик і почати хоча би тиждень рано вставати, щоб визначити своє ставлення до цієї методики.

Читайте разом. Це перетворить процес читання на класну пригоду з реальними діями. Коли ви обговорюєте книгу, вона набуває іншого змісту, розширюючи призму бачення тих самих слів.

Власне такі думки прийшли і мені дуже цікаво, чи ви спостерігаєте подібне? Пишіть в коментарях “так” чи “ні” і  як ви з цим працюєте? 


Долучайтеся у  Спільноту Натхнення, де зможете знайти більше free роздруківок та майстер-класів для розвитку та здійснення мети!

Напиши, якщо тобі відгукнулося

Поділитись

Читайте також

.