Вишиваний шлях: унікальний туристичний маршрут з соціальною складовою

admin
Поділитись

Сьогодні буду говорити про ще один проект в межах рубрики “Ті, хто змінюють світ”. В цьому розділі блогу я пишу про проекти і людей, які творять зміни навколо себе, які не бояться створити новий підхід, які діють глобально і локально, які роблять вплив. Кожен з них надихає мене особисто і, надіюся, ці слова знайдуть відгук і у вас.

“Вишиваний шлях” – це унікальний туристичний маршрут, який пролягає повз 300 населених пунктів України та простягається на більше ніж 2000 км.

А що значить “створити туристичний маршрут”? Це не просто прокласти шлях між цікавими пам’ятками на карті. Це дуже комплексний і досить довготривалий процес, який включає такі етапи як визначення напрямків, налагодження зв’язків з місцевими громадами для забезпечення необхідної  інфраструктури,  маркування маршруту, створення онлайн путівника тощо.

13254567_1766995943534514_7319139216692318672_n

Наприклад, всесвітньо відомий  історичний маршрут Camino de Satiago, що у Франції, розбудував навколо себе цілу індустрію, що обслуговує тисячі мандрівників з усіх куточків світу.

Команда “Вишиваного шляху” поставила собі глобальну мету проекту: популяризація туристичної України шляхом створення спеціального маршруту, що об’єднає Схід і Захід країни. 

Завданнями проекту є не тільки створення маршруту фізично, а і створення онлайн платформи для мандрівників, розвиток населених пунктів через які проходить маршрут, організація всеукраїнського велопробігу, до якого до речі у вас є шанс долучитися 11 червня 2016 року з м. Ужгород та 13 червня з м. Харкова. Детальніше тут>>>

13288408_1768184796748962_814950766_o

Мені вдалося поспілкуватися з координатором проекту Катериною Ганус про особливості реалізації такого складного проекту та питань, що завжди актуальні для тих, хто сам хоче щось організувати.

13256168_930400367058712_5041313114577275568_n

#Про команду

Зараз команда  налічує 8 волонтерів, що займаються організацією усіх активностей в межах проекту. Усі працюють віддалено, оскільки живуть в різних містах України. Відстань – не перешкода як бачите:)

#Про фандрейзинг

Кошти на сайт проекту, який стане своєрідною соціальною мережею для мандрівників було зібрано на спільнокошті biggggidea, де з допомогою 180 доброчинців зібрали 51000 грн. за 70 днів. Його буде запущено вже в червні. Чекаємо

#Про пошук людей на місцях

Важливою складовою стала співпраця з місцевими адміністраціями, які сприяли організації питань інфраструктури у прилеглих населених пунктах. Волонтерів для допомоги шукали з власного сайту, на якому вже рік була відкрита анкета для реєстрації. Долучитися можна тут>>>

#Про необхідну допомогу

Наразі вся команда активно готується до велопробігу, який планується вже в наступному місяці. І якщо ви бажаєте допомогти цьому чудовому проекту, то пишіть Катерині у  ФБ або на пошту katya.ganus@gmail.com:

  • Якщо ви знаєте активних людей в м. Полтава та м. Переяслав-Хмельницький, які можуть підказати щодо туристичних атракцій недалеко від цих міст
  • Якщо ви гарно володієте англійською мовою, розшукуються перекладачі для сайту, оскільки проект орієнтований і на іноземних туристів
  • Якщо ви можете надати сприяння щодо організації ночівель та харчування або ж екскурсійної програми у населених пунктах, через які проходить велопробіг  для учасників (орієнтовна кількість 70 людей) – пишіть Катерині.
  • Якщо вам подобається проект – поширюйте про нього інформацію для того, щоб охопити більше людей.

І хай “Вишиваний шлях” стане символом соборності Заходу і Сходу України разом з вами. 

vel

Долучайтеся у  Спільноту Натхнення, де зможете знайти більше free роздруківок та майстер-класів для розвитку та здійснення мети!

Напиши, якщо тобі відгукнулося

Поділитись

Читайте також

.