Як одяг впливає на особистість? Інтерв’ю з Євгенією Балабан

admin
Поділитись

Всім привіт! Радо вас знайомлю з Євгенією Балабан, імідж- мейкерка та персональна стилістка. Сьогодні поговоримо детальніше на тему стилю, чим він відрізняється від моди, що впливає на його формування та які є лайфхаки для шопінгу.

Дивіться або читайте наше інтрев’ю

Євгеніє, яке у тебе бачення моди та стилю? У чому їхня відмінність?

Для мене мода — це те, що ми бачимо у магазинах чи на подіумі. На неї впливають події у світі та суспільстві. Мода — це віддзеркалення нашої дійсності, а стиль вже більше про людину як особистість.

З чого починається стиль?

Мода — це те, що нам кажуть дизайнери на подіумах. Вони вважають це модним та актуальним сьогодні. З іншого боку, виходить підміна понять, адже не завжди те, що є актуальним вважається модним.

В той час як стиль — це не лише про одяг, це комплексна система, яка включає багато факторів. Стиль складається з таких компонентів: фактура (тканина, яка нам підходить), кольори (впливають на те, як нас сприймають інші), принт (для прикладу це можуть бути різні квіти), крій. Це базовий фундамент, який допомагає визначити свій стиль. До стилю також відносяться аксесуари, які ми використовуємо, наша поведінка та самопрезентація.

Розкажи детальніше про внутрішнє відчуття стилю.

Є ще два питання, які я б хотіла детальніше розібрати: персональний стиль та імідж. Персональний стиль стосується безпосередньо людини, того, як вона хоче проявити себе. Імідж – поняття ширше, тому він базується на цілях. Скажімо, бізнесмен розуміє, що за допомогою одягу може впливати на людей і спонукати до певних рішень. Мене часто запитують, як знайти свій стиль й думають, що у мене є спеціальний чек-лист. Натомість я прошу відповісти на запитання: “Навіщо вам персональний стиль?”.

З твого досвіду, які у людей є причини розвивати свій персональний стиль?

Це може бути пов’язане з життєвими обставинами. Наприклад, зі зміною роботи, розлученням чи переїздом в іншу країну. Це все викликане зміною сприйняття та відчуттям того, що даний стиль не влаштовує. Ті люди, які починають з роботи над собою отримують найкращі результати створення свого стилю. Адже вони чітко знають яке враження хочуть справляти на людей.

Можеш детальніше розповісти про зв’язок стилю та психології?

Потрібно розуміти які є страхи. Найбільше дівчата переживають, чи приймуть ці зміни найближчі люди. Важливо мати у собі сили протистояти оточенню, яке буде відмовлятися приймати ці зміни. Наш мозок влаштований так, що ми боїмося змін, оскільки витрачаємо на них багато ресурсу. Важливо вміти знаходити у собі сили не лише один раз піти приміряти щось нове, але й робити це частіше. Звичка одягатися по-новому повинна стати частиною вас.

Який взаємозв’язок між успіхом та стилем?

Обожнюю це питання. Справді, у деяких дівчат є улюблені речі, у яких вони почуваються комфортно та красиво. Такий одяг додає впевненості на підсвідомому рівні. Тоді легше виконувати справи з думкою “я зможу все”.

Нам допомагає не сам одяг, а стан, який ми починаємо відчувати за допомогою цього одягу.

Як виділити час для шопінгу і оптимізувати сам процес?

Зазвичай люди не люблять шопінг через негативний досвід, їм не вдалося придбати те, що хотілося. Це все можна виправити, якщо змінити свій підхід до шопінгу. Ось кілька лайфхаків, які допоможуть покращити цей процес:

  • Для початку складіть шопінг-ліст, щоб ви знали, що саме ви хочете придбати.
  • Відпочиньте перед шопінгом, щоб ви мали сили ходити по магазинах. Також рекомендую займатися шопінгом у гарній білизні. Це поліпшує настрій.
Скільки може бути актуальний стиль? Чи може він відрізнятися вдома та у соціумі?

В середньому стиль оновлюється кожні 2-3 роки, це пов’язано зі змінами у житті. Це також залежить від рівня консервативності та відкритості до світу. Стиль еволюціонує з розвитком людини. Весь процес може бути непомітним, але дивлячись на себе 3 роки тому, ви побачите, як еволюціонує ваш одяг. Зараз є популярною система капсул, яка дозволяє підібрати максимально комфортний образ під будь-яку ситуацію.

Розкажи, що саме ми пропрацюємо майстер-класі “Стиль” і який результат отримаємо?

Це майстер для тих, хто тільки починає шукати персональний стиль і хоче дізнатися, що краще одягнути певної події. Спочатку ми визначимо, хто ми, що нам пасує з точки зору стилістики і як можна перекласти свій спосіб життя на мову кольорів. Ми закладемо фундамент для створення стилю.

Долучайтеся у спільноту саморозвитку “Пошуршимо?”. Це онлайн ком`юніті для жінок, що разом творять продуктивне життя в гармонії з собою. У спільноті щомісяця відбуваються майстер-класи, відеоконференції, спілкування в чатах, діє книжковий клуб. долучитись
Напиши, якщо тобі відгукнулося

Поділитись

Читайте також

.