Що я зрозуміла за цей рік? Підсумки 2020

admin
Поділитись

Останній тиждень року – чудовий час для підсумків та аналізу. Не знаю для кого більше потрібна ця маленька традиція: для читачів блогу, команди чи це моє егоїстичне бажання, але вже 5 років я отримую від цього величезне задоволення і не збираюся зупинятися.

Підсумки року – це не гештальт чи час розчарування. Яким важким не був би рік завжди знайдеться щось хороше, те, за що себе можна похвалити, щось, що надихне рухатися далі й не опускати руки. Це призма бачення світу, яка дуже допомагає жити легше і веселіше. Рекомендую спробувати.

тисни на картинку і завантажуй

Звісно, 2020 рік видався ох яким не простим з усіх відомих причин. Але, як не дивно, це один з найбільш проривних років, у мене особисто і в проєкті “Пошуршимо?”.  Я вірю, що ми з проєктом пов’язані невидимою ниткою й усі метаморфози відбуваються паралельно. Помічаю наскільки від моїх внутрішніх усвідомлень залежить розвиток спільноти й платформи, водночас – як виклики у проєкті мотивують мене рости. Це надихає і доводить:  все, що ми створюємо у своєму житті впливає на нас.

Результати платформи

1. Команда

Це найбільша перемога року, яка і стала поштовхом усіх наступних досягнень. За цей час команда виросла в рази і тепер я нарешті розумію, що таке делегування зі спокійною душею:) Як на мене, то настав момент, коли прийшли правильні люди, які поділяють цінності та люблять проєкт так само як я. Тепер наші сили так виросли, що в мене відчуття, ніби ми тільки почали підкорювати вершини. У нас є редакторка блогу й SMM-спеціалістка Настя, PR комунікаційниця Оля, менеджерка проєктів Саша, дизайнерка воркбуків Маша, таргетологиня Віра, коректорка Ліна, відеограф Назар та фотографиня Христя. І то якщо не рахувати усю команду розробки сайту. Це любов!

частинка команди “Пошуршимо?”
2. Новий, зручний і дуже гарний сайт, блог і платформа з майстер-класами.

OMG, у цьому короткому реченні цілий рік зусиль, недоспані ночі, море стресу й найбільша інвестиція в моєму житті та в історії проєкту (яку до того ж було дуже страшно робити). Але результат того вартує, бо зараз, коли я заходжу на платформу “Пошуршимо?”, коли читаю статті й перебираю майстер-класи – у моєму серці величезна радість, що ми створили дещо прекрасне і корисне водночас, українською і те, що надихає щодня тисячі дівчат з усіх куточків України. OMG, чого можна ще бажати? 

3. 13 нових майстер-класів та просто ВОГОНЬ-експерти.

Якість створюваних матеріалів була пріоритетом 2020 і це дало свої плоди Ми співпрацювали з 12 потужними експертками та створили з ними неймовірні 12 майстер-класів, що допомагають прокачувати: ресурсність, емоційний інтелект, стиль, мінімалізм, особисті фінанси, покликання, здорові стосунки, синдром самозванця, цінності, заряджене мислення і багато іншого. Не дивно що цього року ми створили топові МК: “Покликання” з психологинею Наталкою Шпот, “Синдром Самозванця” з кар’єрною консультанткою Уляною Ходорівською, “Заряджене мислення” мого авторства.

4. Спільнота “Пошуршимо?” виросла втричі (!)

Так, саме на 300% ми виросли за 1 рік і це лише початок. 200 неймовірних жінок об’єдналися та працюють разом над самоприйняттям та досягненням свої цілей. Це так гріє мою душу і викликає таку вдячність, що важко передати словами. Ми щодня працюємо, аби досвід учасниць спільноти був на висоті. Якість і сервіс – це те, що може підсилити натхнення і користь, які ми створюємо. Вважаю, що маленькими кроками нам це вдається, попри незначні промахи:)

Понад 5000 жінок пройшли наші безкоштовні програми, наші ефіри отримали близько 100 тисяч переглядів. Саме так і я цим дуже пишаюся, бо ми дуже натхненно працюємо, щоб створювати не тільки платний контент, а й безкоштовний, аби розвивати український інфоринок саморозвитку толковим, ціннісним і небанальним контентом. Ми опублікували 52 статті, провели близько 40 прямих трансляцій й отримали від вас величезний  відгук. Дякуємо!

Колаборація з чудовими партнерами! Ми підбираємо партнерів по любові й тому працюємо з ними довго і якісно. Ось, наприклад, цьогоріч  ми створили 12 авторських програм на Radio Skovoroda, 12 унікальних статей для моєї колонки на кар’єрному порталі Happy Monday та 8 дописів в інстажурналі The Kolo,  провели 2 ефіри та написали 2 публікації для видавництва “Наш Формат”. Між цим у нас вийшли публікації в таких виданнях UA SPECTR, UA POST та BIT UA.

Канал на ютубі – моє особисте досягнення і виклик, оскільки це вимагало чимало внутрішньої роботи і вимагатиме надалі. Цей канал ще маленький, але ми маємо великі плани. Просто знайте, що кожне відео – це море праці й переговорів:) І полайкайте, якщо ще не бачили.

підпишись

О так, ще ми створили авторські листівки та маніфест спільноти,  залучивши зовнішніх консультантів фіналізували позиціювання “Пошуршимо?”. Пропрацювали Service design учасниць, провели масу глибинних інтерв’ю наших любих клієнтів, розсилали паперові листи учасницям спільноти, розігрували книжки, розпродали всі запаси планерів, налаштовуємо напрямок благодійності й багато іншого…. Але ви втомитеся читати, якщо я почну перераховувати все у деталях, тому єдине що сказати –  страшенно нами пишаюся. 

Ми ростемо і впевнено рухаємося вперед. Не все ідеально, часто не просто, часом це крок вперед і 2 назад, бувають це помилки, які дорого коштують, іноді  я – основний ступор або рушій проєкту, часом це розчарування, а бува, й велика радість, трапляється ми отримуємо незадоволені коментарі й листи, а часом – повні любові й вдячності. Загалом це дуже класна пригода і я дуже вдячна кожній з вас, що у ній ми беремо участь разом. Це дуже наснажує і дає сили рухатися вперед. Напишіть нам щось в коментарях, це додає щастя.

Мої особисті висновки 2020

1. Ніхто не знає як правильно.

Ні у твоєму житті, ні у твоїй справі. Так, багато хто може розповідати як що робити, ти можеш виконувати інструкції й весь алгоритм дій, але це не дає жодної гарантії успіху. 

Наполеглива праця та прислухання до себе в процесі діяльності – єдине, що дає мені відповіді. Вони приходять під час реалізації, часом навіть запізно. Але саме в процесі “робіння” ти здобуваєш те, що стає базою усіх наступних перемог – свій цінний досвід. Тому треба пробувати, якомога більше і якомога натхненніше. Не скакати з ідеї в ідею, а навчитися вкладати зусилля і час з фокусом. 

2. Страх вбиває тебе справжню. 

Страх помилки, осуду, неідеальності, що подумають, що як не вийде, як я буду жити після, страх сорому й ігнору… Цей страх вбиває те, ким ми можемо бути і те, що ми можемо створити чи принести в цей світ. Ми просто стоїмо і боїмося поворухнутися, аби не зачепити щось невідоме чи некомфортне. Зависаємо на неулюблених роботах, робимо щось по колії, бо звикли й забуваємо, які ми є насправді. Якими ми хочемо себе створювати? Я над цим працюю, і хай мікрокроками, але рухаюся до впевненості у собі, своїх силах, росту в довірі до себе та нормальному прийнятті власних перемог та помилок. 

3. Перфекціонізм  –  це більше зло, ніж ми думаємо. 

Тут доречною буде цитата з книги “Велика Магія” Елізабет Гілберт.

Немає часу бути досконалим

Цього року я навчилася делегувати і довіряти.  Більше відпочивала і навчилася це робити без задніх думок (принаймні мені так здається), пройшла 2 професійних навчання, продовжую свою магістратуру в LVBS, вперше була на консультації у психотерапевта і розібрала свої дуже старі таргани, купила поки найдорожчий онлайн курс за своє життя, але Jordan Peterson цього вартує. Також, вперше пройшла професійний психологічний тест, прочитала 13 книжок, створила 5 майстер-класів на платформі “Пошуршимо?” та провела понад 50 ефірів всередині спільноти. Придбала гарний посуд й хатні рослини, які вижили вже пів року як 🙂 3 місяці не п’ю кави та понад 6 місяців практикую звичку щоденних прогулянок. Ледь не довела себе до вигорання, але вчасно зупинилася, почала знову аналізувати та писати ранкові сторінки і нарешті відновилася, з’їздила в гори та на море, привезла батьків у космічний будинок та вчасно розіслала всім подарунки на Миколая:) Багато працювала цього року, може, навіть забагато. Коригуватиму це у наступному.

На завершення, хочу додати:  все, що ви тут бачите – це результат праці й натхнення багатьох людей і я дуже вдячна усім, хто вірить в “Пошуршимо?“. Саме люди –  основна цінність цього проєкту, яка додає йому душевності й глибини. А також приносить багато радості та вдячності у моє життя. Тому єдине, що можу сказати 2020 році – дякую! Це було не просто, часом екстремально, інколи ризиковано, але дуже весело.

Хочете спланувати 2021 без розчарувань? Поставити чіткі цілі, сміливо мріяти й отримати порцію натхнення з вишенькою мотивації? Тоді придбайте воркбук “Мій суперрік”.

Деталі дивіться у магазині >>>
Долучайтеся у спільноту саморозвитку “Пошуршимо?”. Це онлайн ком`юніті для жінок, що разом творять продуктивне життя в гармонії з собою. У спільноті щомісяця відбуваються майстер-класи, відеоконференції, спілкування в чатах, діє книжковий клуб. долучитись
Напиши, якщо тобі відгукнулося

Поділитись

Читайте також

.