10 причин відкласти все на завтра

admin
Поділитись

Наш великий недолік в тому, що ми занадто швидко опускаємо руки. Найбільш вірний шлях до успіху – весь час пробувати ще один раз. © Томас Едісон

Кожна людина має 24 години в добі. І я часто собі задаю питання, чому одні люди здаються і течуть за течією, нарікаючи на долю. А інші – беруть себе в руки і з такою впертістю рухаються, що ти просто вражаєшся їхнім завзяттям і вірою, що все вийде.

Якщо продовжувати цю думку, то можна вивести цілий список стереотипів, якими зазвичай годують себе ті, хто ще не дійшов до розуміння того, що все в наших руках.

10 причин відкласти все на завтра

  1. Я точно почну, але не сьогодні. Це страшний і часом навіть трагічний самообман. Як кажуть, “завтра” – це таємне місце, де зберігається 99% усіх нездійсненних мрій, ідей, натхнення і мотивації у твоєму житті. Не відкладай.
  2. У мене немає часу. Так, як і в мене. Але я пишу цю статтю, а є люди, що встигають в 10 разів більше від мене. Часу однаково у всіх. Питання твого бажання та пріоритетів.
  3. Мені не щастить. Причому поняття удача тут грає досить злу роль: комусь от пощастило, а мені ні:) Але, ти ж розумієш, що удача – це міф? Щастить тим, хто щось робить.
  4. Я так не зможу. Ну в принципі, якщо ти так кажеш вже зараз, то ти точно не зможеш. Але ніхто не каже повторювати шлях людини, якою ти захоплюєшся. Вчися і шукай свій шлях. Краще візьми  приклад завзятості, віри і натхнення, замість того щоб копіювати чиюсь “формулу успіху”
  5. Я не достатньо професійна/ий, розумна/ий, впевнена/ий. Дійсно, усі люди різні. Хтось має сильніший розум, хтось серце, комусь наука дається легше,  а комусь творчість…. Це нормально. Завжди потрібно пам’ятати, знання чи навички – це результат: зусиль, часу, сил і праці. Знайди свої сильні сторони і розвивай їх. Ми всі унікальні!
  6. Я не знаю, що я хочу. Як і 90% людей  в світі на якомусь етапі свого життя. Дуже мало людей відразу розуміють своє покликання і рухаються прямо до нього. Зазвичай, цей шлях є більш заплутаний і непростий. Але цей шлях треба пройти. Тобі. Самостійно.
  7. Вже пізно. Бо вік, бо сім’я, бо забов’язання, бо такі умови, бо таке життя….. ну і так далі. Насправді ж пізно буде тільки тоді, коли ти вирішиш у себе в голові. Як на мене – ніколи не пізно.
  8. Не на часі. Фактично, це пом’якшувальна форма попередньої тези. Суть лишається та сама: якщо відкладаєш, то знай чому, на скільки і коли ти почнеш діяти.
  9. Я хочу, але не знаю з чого почати. Так, це трішки конструктивніший підхід. Тут варто приділити часу для навчання і складання плану. Склади план, розподіли задачі на підзадачі, почни з малого, розвідай обстановку. Але не відкладай.
  10. Я не можу побороти свою лінь. Парадокс в тому, що твою лінь можеш побороти тільки ти. Стороння мотивація є короткостроковою. Ти мусиш взяти себе з в руки, включити силу волі і щоденно не піддаватися своїй ліні і бажанню нічого не робити. Гартуй себе.

Сумні наслідки

Чудові вийнятки

Отож усі ці думки і шаблони в голові призводять до того, що частенько ми чуємо озвучення мрій на кшталт: поїхати вчитися чи подорожувати, знайти кращу роботу, заснувати власну справу, почати займатися спортом… І поряд з цими чудовими ідеями – жалюгідні виправдання та нарікання на долю, нестачу часу, поганого боса чи навіть свою лінь… Винен космос,  я почну це завтра…

Проте все-таки є приклади і вийнятки, які надихають особисто мене. Вони постійно щось роблять, вчаться, пробують і вперто рухаються до своїх мрій. Ці люди в більшості безапеляційні в питання “Навіщо тобі це треба?” і абсолютно впевнені  в тому, що вони роблять: тут і зараз. Мені дуже пощастило спостерігати такий приклад з дитинства – це мої батьки, за що я їм неймовірно вдячна.

Готовність працювати – це те, що відрізняє тих, хто ниють все життя і тих, хто не зважають на перших і досягають своєї мети.


МЕТА

Бо коли ми знаємо заради чого гаруємо днями і ночами, тоді в цьому є сенс. Працювати 24/7 просто тому, що це хороша компанія, або тому, що “я відповідальна/ний” неможливо в довгостроковій перспективі. 


ДЕДЛАЙН

Людина, яка думає щось якось здійснити у своєму житті, завжди спотикається об слова “якось” або “колись”. Бо в ці два словечка можна вмістити навіть півжиття. Так от, той, хто чітко розуміє терміни, завжди буде більше впертим в досягненні своїх цілей


НАПОЛЕГЛИВІСТЬ

Це найважливіша риса, що відрізняє людей, які досягають своїх цілей, і тих, що ні. Кожна праця вимагає часу, зусиль і багато-багато віри в те, що ти робиш. Повір, жодне велике відкриття, класний проект чи супер заклад не було створено просто і швидко. Це ночі і дні кропіткої натхненної праці тих, хто в це вірить.


Не порівнюй свій перший розділ із чиїмось двадцятим. 

Розкажи, хто тебе надихає? 

Долучайтеся у  Спільноту Натхнення, де зможете знайти більше free роздруківок та майстер-класів для розвитку та здійснення мети!

Напиши, якщо тобі відгукнулося

Поділитись

Читайте також

.