Calendar, Gmail, Telegram: функції додатків, про які ви не здогадувалися

Поділитись

 

Привіт! Мене звати Настя і  я в Спільноті “Пошуршимо?” з вересня 2019. Я інженер за фахом, тож лептоп, телефон і додатки завжди мене оточують. Я люблю, щоб все було зручно, і можна було по максимуму зробити, використовуючи тільки телефон, тому що він завжди зі мною (як і в багатьох із вас, я думаю). Тож, я вирішила поділитися з вами моїми найулюбленішими додатками (гадаю, в кожної вони є на телефоні) та варіантами їх використання.

google keep

Google keep

Web: https://keep.google.com/ 

Android: http://bit.ly/37DoEgZ 

IOS: https://apple.co/2FkY5RQ 

Мабуть, мій найулюбленіший додаток. Крім того, що це просто дуже зручні нотатки, Google Keep вміє дуже багато всього! Найголовніше для мене — спільне редагування. Це може прийти у пригоді для спільного списку покупок, планів, чек-лістів тощо. Ми з подругою використовували Keep на конференціях: кожна чує, відмічає та записує своє, тож після у нас був повніший конспект. Плюс, у такі нотатки можна додавати фото, відео, малюнки, аудіозаписи. Ще одна важлива деталь — кожній нотатці можна призначити один та більше ярликів. Таким чином, їх можна групувати за темою або типом. Важливі нотатки можна закріпити зверху екрану, а непотрібні — заархівувати. Якщо вони знову знадобляться — повернути з архіву і користуватися.

Ідеї для використання:

  • Спільний список покупок
  • Спільний (або власний) конспект
  • Чек-листи для пакування у подорож, домашніх справ тощо
  • Зберігання фото дисконтних карт, які не можна додати у додаток, візиток
  • Чернетка для дописів у соцмережах
  • Образи з фото вашого одягу (один раз сфоткати та збирати колажі)
  • Та як завгодно

Спробуйте обов’язково, якщо щось відгукнулося, і Keep надовго увійде у ваше життя 🙂

Calendar

Web: https://calendar.google.com/  (або той, який у вас є)

Якщо коротко, то все, що можна додати у календар, треба додати у календар! Тренування, зустрічі з друзями, колегами й клієнтами, походи у кіно, театр, косметичні процедури й все, що має конкретний час виконання. Тоді ви дуже чітко будете мати уявлення про те, скільки фіксованих справ у вас на сьогодні, і будете мати змогу планувати більш усвідомлено. Не забувайте, що в більшості календарів ви можете додати не тільки назву, дату і час, але і запросити у зустріч усіх зацікавлених осіб, додати документи або квитки, геолокацію місця зустрічі.

Планувати не тільки робочі, але й особисті події у календарі дуже зручно, спробуйте!

Gmail

Web: https://mail.google.com/ 

Android: http://bit.ly/2ZVUwej 

IOS: https://apple.co/2FnROoj 

Gmail дуже зручний поштовий клієнт. У нього багато вбудованих можливостей і майже необмежений простір для інтеграції сторонніх додатків. Ви можете налаштувати фільтри та автоматичне прочитання листа, прикріплення ярликів або відмітка листа як важливого. Я гадаю, ці функції вже давно з вами 🙂

Щодо інтеграції з іншими додатками — ви маєте безліч варіантів, але важливо знати, що такий режим доступний лише у комп’ютерній версії, в мобільній версії є тільки вбудована інтеграція з Google Tasks.

Наприклад, можна додати інтеграцію с Google Keep або з Календарем, і створювати нотатки та події у віконці біля відкритого листа. Також, можна додати інтеграцію із Todoist і створювати задачі прямо з листа. Trello, Dropbox та інші додатки, які можуть вам знадобитися, можуть бути використані паралельно з відкритим листом.

Звісно, коли у вас в руках смартфон, ви просто можете переключитися між екранами та результат буде приблизно той самий.

Telegram

Android: http://bit.ly/39ELqHr 

IOS: https://apple.co/35rK67d 

Мабуть, трішки несподівано бачити у цьому списку месенджер, але крім чатів, ботів та каналів в нього є дуже класна функція, про які я б хотіла розповісти.

Телеграм може слугувати вашим записником , коли вам щось прислали, сподобалася картинка у соціальній мережі, з’явилася цікава думка — все це можна зберегти у Збережених повідомленнях, просто переславши собі. Також, можна записати собі відео/аудіо повідомлення з класною ідеєю. Я так, наприклад, наговорювала аудіо нотатки для цієї статті 🙂 Загалом, це дуже швидкий варіант для зберігання інформації.

P.S. Не забувайте очищати внутрішнє сховище Telegram час від часу, бо є ризик зайняти всю пам’ять телефону.

Список найпопулярніших додатків на моєму телефоні (на додачу до зазначених вище):

  • Google Drive ціле сховище даних, які завжди зі мною. Там я зберігаю скан-копії своїх документів і квитки (дуже зручно в подорожі), пишу цю статтю, маю список бажань із посиланнями, щоб бути впевнена, що родичі та друзі подарують мені саме те, що мені потрібно, навчальні матеріали та багато всього іншого.
  • Todoist – дуже функціональний додаток для задач та цілей. Має безкоштовну і платну підписку. Дуже зручний, має дуже гнучку систему для створення цілей з пріоритетами, підзадачами та іншим. Якщо вам не потрібна така гнучка система, можна використовувати Google Tasks, або просто нагадування у Keep.

 

  • XMind, SimpleMind Lite – додатки для створення інтелектуальних карт або mind map. Можна використовувати для планування тижня, місяця, року, для конспектування книг тощо. Дуже класний інструмент, раджу спробувати!

XMind

SimpleMind Lite

  • Monefy – додаток для відстеження витрат, має безкоштовну і платну підписку. Я пробувала різні додатки для трекінгу витрат, і цей мені здався найзручнішим. Платна підписка коштує 50 грн і дозволяє синхронізувати додаток з файлом в інтернеті, і, таким чином, вести спільний бюджет та мати дані для відновлення.

 

  • Habits – дуже зручний додаток для відстежування звичок.  Мінімалістичний дизайн, класно видно прогрес, легкий у використанні.

  • Headspace – додаток для медитації.  Має кілька недоліків, зокрема всі медитації англійською. Є платна і безкоштовна підписка. Якщо хочеться медитації українською або російською — спробуйте Insight Timer. Там є як платні, так і безкоштовні медитації. Плюс, є новий додаток від Надії Рогозіної – Svitlo.

 

Я можу продовжувати довго, тож на цьому пропоную зробити паузу. Про які додатки вам було б цікаво почитати більш детально? Для яких цілей ви шукали додаток і не могли знайти? Чи налаштовуєте додатки під себе, або користуєтесь як є? Що цікавого знайшли для себе у статті?

Долучайтеся у спільноту саморозвитку “Пошуршимо?”. Це онлайн ком`юніті для жінок, що разом творять продуктивне життя в гармонії з собою. У спільноті щомісяця відбуваються майстер-класи, відеоконференції, спілкування в чатах, діє книжковий клуб. долучитись
Напиши, якщо тобі відгукнулося

Поділитись

Читайте також

.