Як зорієнтуватися в нових умовах та зробити їх особистим проривом. Плануємо місяць

admin
Поділитись

Цей день може стати початком чи кінцем, може стати натхненням чи драмою,  просто днем чи прекрасним і незабутнім моментом. Обирати лише тобі.

Прийняття свого життя яким воно є і того, де я зараз стало величезною зміною для мене. Це дало свободу помилятися, бути неідеальною, пробувати, включати гумор в складних ситуаціях і кайфувати від життя. Вміння прийняти…

Локально – прийняти карантин, адже це лише зміна умов і правил гри. Хтось сприймає це як апокаліпсис, а хтось як зміну середовища, до якого слід адаптуватися. І різниця лише в погляді на одну й ту ж ситуацію.

Зараз плани накрилися мідним тазом: скасовані відпустки та події, перенесене навчання. Найлегше запитати себе: “Як я можу щось планувати зараз, коли усе пішло шкереберть?”, «Який сенс починати справи у нестабільних умовах?». З такими думками важко мислити конструктивно, адже голова повна тривоги й жалю. Часу і сил на планування нема.

Проте є інша реальність: вивчення ситуації, формування для себе нової системи координат та прийняття рішень у ній. Точка переходу – зробити вибір. 

Глобально – прийняти те, де ви зараз є в своєму житті: на самому піку, посеред сірої буденності чи на дні. Ви знаєте свої цілі, чи уявлення не маєте, що хочете робити в цьому житті. Ви повні сил чи виснажені майже повністю. Зізнавшись собі в цьому і прийнявши цю реальність, ви стаєте володарем своїх страхів і перестанете витрачати енергію на переконуванні себе в іншому.

Цей момент чесності з собою без жаління, картання, драми і звинувачення – це фактично особистісний прорив та початок нової версії вас: людини, що зрозуміла, що це лише етап, що крок за кроком ви дійдете куди завгодно, що у вас величезна свобода вибору та різноманіття можливостей навколо. Ви зрозумієте, що ніколи не пізно і що жити кайфово кожен день – реально.

Ооооооооооось…

… тепер можемо переходити до планування:)))))  І я вам пропоную запланувати свій місяць з ентузіазмом і натхненням. Я підготувала для вас кілька порад + супер класну можливість попланувати разом.

Вже сьогодні  (31 березня 2020 о 20.00) я проводжу безкоштовний ефір “Плануй і кайфуй” на сторінці ФБ “Пошуршимо?” або Інстаграм.  

Долучайся о 20.00 та завантажуйте свій воркбук для планування місяця>>>

Записуйте свої думки

Не бійтеся сконцентруватися на своїм відчуттях, страхах чи радощах і записати їх. Особисто для мене – це найкращий вид терапії чи натхнення. Коли ти структуруєш, пишеш, одночасно думаєш, аналізуєш, опиняєшся в стані потоку своєї свідомості і бачиш себе збоку, бачиш мотиви, а не тільки наслідки, бачиш підтексти, а не тільки прямі рядки…

Дивіться в корінь

Аналізуючи себе, дивися в корінь своїх відчуттів, в суть свого сприйняття, всередину свого бачення. Це важко, бо ми завжди заангажовані власним егоїзмом і жалінням себе. Ми завжди думаємо, що в конкретному випадку ми праві, що життя несправедливе або задаємо собі питання “чому все так?”

Забудьте слово “завтра” або “після карантину”

Так, почніть робити це сьогодні, не відкладаючи на завтра. Це правило є потужним фундаментом для розвитку будь-чого: не піддаватися короткостроковій ліні чи страху робити це зараз. Звісно це не виключає плану дій і послідовності. Я тільки кажу про викорінення цієї поганої звички – знаходити собі відмовки почати реальні дії зараз.

Будуйте короткі й довгі плани.

Довгі — це стратегічне бачення того, куди ви рухаєтеся, чого бажаєте, які цінності сповідуєте і як хочете реалізувати себе. Кілька місяців вдома не мають вирішального впливу на ці плани. У вас є можливість зробити пауз і подумати над значущими речами

Короткі плани стосуються лише того, що реально підвладно вам: прокачати іноземну мову, привести тіло в тонус, освоїти онлайн освіту, почистити залишок задач, що висять вже пів року.

Саме тому я так люблю планування. Бо для мене — це не просто спосіб створити список задач і виконати їх. Це спосіб зорієнтуватися у ситуації, в якій знаходжусь зараз, можливість взяти до рук штурвал свого життя. Погодьтеся, завжди можна знайти привід для розчарування.

Я постійно собі нагадую, що маю вибір обирати своє ставлення до ситуації та беру за це відповідальність.

Долучайтеся у спільноту саморозвитку “Пошуршимо?”. Це онлайн ком`юніті для жінок, що разом творять продуктивне життя в гармонії з собою. У спільноті щомісяця відбуваються майстер-класи, відеоконференції, спілкування в чатах, діє книжковий клуб. долучитись
Напиши, якщо тобі відгукнулося

Поділитись

Читайте також

.