5 звичок, що змінюють життя за 1 рік

admin
Поділитись

“Усе наше життя – хоч і має визначену форму, є всього лише сукупністю звичок: практичних, емоційних, розумових, які  – на щастя чи на лихо – систематично упорядковані несуть нас назустріч долі, хоч якою вона є”. Чарльз Даххігг  з книги “Сила звички”.

Коли я читала цю книгу, то подумала, що це занадто гіпертрофована реальність. “ми – це сукупність наших звичок” звучить не надто надихаюче. Але після 8-ми років дослідження цієї теми, я підтвердила той факт, що наше життя на 90% складається з того, що ми робимо кожного дня, і лише на 10% з різних екстраординарних подій. 

Звичка має накопичувальний ефект.

Тому, я підготувала для вас підбірку вибухових звичок, які зроблять цей рік проривним. Не потрібно практикувати всі одразу, оберіть те, що вам по душі й спробуйте це маленьке зусилля докладати щодня. Повірте, за місяць вам не захочеться зупинятися. 

Щоденні прогулянки

Це моя найкрутіша звичка 2020 року, яка врятувала мене в період карантину від прокрастинації та депресії. 15 хв чи 1 година немає значення, просто зранку чи в обідню перерву зробіть прогулянку у комфортному темпі. Я часто вимикаю телефон взагалі, не читаю повідомлення, не слухаю музику чи подкасти, просто даю простір думкам чи крокам.  У більш насичені дні, я можу провести кілька дзвінків, які чекали свого часу під час прогулянки і навіть робочі зустрічі.

Ранковий час на себе

Тут неважливо коли ви прокидаєтеся, бо це залежить від вашого режиму, способу життя та зайнятості. Але звичка у тому, щоб налаштувати свій режим так, аби перед тим як поринути у вир справ, емейлів і задач, приділити час собі. Хай це буде 15 хв – кілька годин, але почніть з улюблених справ свій день, а не з паніки куди бігти:) 

Почніть з улюблених справ свій день, а не з паніки.

У мене ця звичка еволюціонує залежно від моєї завантаженості. Працюючи full-time на роботі та куруючи проєкт паралельно мені були актуальні 5-ти ранкові підйоми та кілька годин вранці для визначення фокусу справ. Зараз, будучи самозайнятою, я можу дозволити собі прокинутися пізніше, але так, щоб мати час і на ранкові сторінки, і на неспішний сніданок з сім’єю, і на йогу й турботу про себе. Тільки після цього  відкриваю комп’ютер і приступаю до завдань. Це прекрасний початок дня, який надихає.

1 книга в місяць/квартал

Знаю-знаю, в нас тут багато книголюбів для яких така звичка сміх, бо читають вони значно більше:))) Але цей пункт адресується тим, хто хоче, але не встигає читати. Я й сама не встигаю читати більше, але звичка протягом останніх 5 років читати щомісяця 1 книгу дала мені потужну базу для розвитку.

Тому рекомендую скласти свій список з книг, які хочете прочитати за рік і неспішно, смакуючи та вдумливо почати це робити. Ось ті, які сама читала і від яких в захваті. Читайте книжкову рубрику у нашому блозі >>>

План на тиждень

Це займає 5 хвилин без перебільшень, але дуже чітко відрізняє людей, які пливуть за течією і які рухаються до своїх цілей, хай і маленькими кроками. 

Просто подумайте 1 важливу справу, на якій сфокусуєтеся цього тижня й кілька головних цілей, які хочете здійснити. Тільки після цього запишіть усі задачки, дзвінки, маленькі справи, рутину, яку маєте зробити. Якщо починатимете день з фокусних задач і тільки після цього будете викреслювати свій список щоденних справ – зробите величезний прогрес у важливих для вас завданнях.

Фрірайтинг

Ви так само можете називати це ранковими сторінками. Це звичка виписувати свої думки на папір. Для мене це найкраща терапія проти будь-яких вагань чи тривог. Я це роблю не щодня, тоді коли маю приймати рішення або щось не дає мені спокою. Такий спосіб саморефлексії дасть відчуття більшого розуміння себе та спокою всередині.

Звички – це спосіб створення свого життя вже сьогодні, ті маленькі краплини, які накопичуються та творять цунамі змін. Поступово, не відразу, але впроваджуючи ці звички, якось ви прокинетесь і відчуєте, що все навколо інакше, що ви вже живете по-іншому, що ви більше підвладні собі, що ви вчитеся оперувати часом та своїми задачами, що ви більше розумієте себе та куди ви рухаєтеся, а головне – ви кайфуєте від того, як живете. 

Напишіть в коментарях, які звички вас заряджають? Які змінили ваше життя? В цих коментарях хтось знайде своє натхнення. 


Відкрито реєстрацію у WAITING LIST. Бажаєте потрапити у ком’юніті, що вас підсилить? То лишіть свої контакти у листі очікування до спільноти “Пошуршимо?” . Щойно ми відкриємо наступний набір у спільноту – ви дізнаєтеся про це першими!
Напиши, якщо тобі відгукнулося

Поділитись

Читайте також

.