Як планувати без стресу? Натхнення на 2021

admin
Поділитись

Аналіз – це база для планування. Як правильно підбити підсумки? Так, щоб не залипнути у трясовині розчарувань, а навпаки – збагнути що вийшло, чого не вдалось досягнути, у чому і як я виросла цьогоріч читайте у статті “Як очікування псують нашу реальність? 5 питань на завершення року”.

Дивіться ефір “Екологічні підсумки року” від Тані Пилипчук, експертки з планування й продуктивності. Переглянути >>>

Окей, рік ми проаналізували. Але як планувати, коли здається, що все валиться навколо? Ми не почуваємося ні безпечно, ні стабільно. Ні в економічному, ні в особистому плані. Зовсім не надихає, погодьтеся.

Але в таких ситуаціях я читаю Віктора Франкла “Людина в пошуках справжнього сенсу”.

Людина завжди має вибір – скористатися можливістю зберегти моральні цінності чи в складних обставинах забути про них. І це є вагомим доказом того, що внутрішня сила людини може піднести її над зовнішніми обставинами.

Тому, коли важко ззовні – це чудовий спосіб працювати над внутрішнім. Давайте будемо планувати те, що залежить від нас: не відпустки, а, наприклад освоєння нових професій і навичок, розвиток відносин, зміну щоденних звичок й  життя! Копнімо глибше, ніж закриті кордони чи бізнес, що розвалюється через карантин.  Навчаймося у цій ситуації, станьмо сильнішими, зробімо все, що можемо і не картайте себе за те, на що не маєте впливу. 

Життя йде так чи інакше. І тільки ваш вибір сьогодні вирішує, в якому напрямку і з яким настроєм. Це те, на що ви точно маєте вплив і я вірю, що ви можете! З чого почати?

Уявіть як ви себе бачите в кінці року

Саме так, не список виконаних цілей, а саме вас одного дня: ваш ранок, як ви почуваєтеся, хто навколо, чим займаєтеся, який ваш день. Це візія майбутнього, яка є ключиком, щоб визначити пріоритетні ВАШІ цілі, а не цілі, які ви десь побачили й подумали, що це класно без кореляції на свої цінності та життя.

Визначте ТОП 3-4 цілі

Загалом цілей у вас буде більше, але прийняти той факт, що бажання зробити все й одразу має вже визначений результат: розпорошення, виснаження і розчарування. Тому, у списку того, що хочете досягнути визначте 3-4 цілі, які ви готові поставити у пріоритет і заради них відмовитися від інших. Бо час і сили не гумові, навіть якщо ми дуже стараємося.

Складіть план дій на ближчі 12 тижнів

Намалювати вектор руху свого 2021 року і планувати детально те, що буле влітку в сучасних умовах буде недалекоглядно. Краще заплануйте ближчі 3 місяці, але складіть реальний план дій з фокусом і пріоритетами. Читайте мою статтю для партнерів “Плануємо літо: як за 12 тижнів встигнути більше, ніж за 12 місяців”

Які зміни ви почнете зараз?

Так, не завтра і не на весні, а зараз. Режим? Нові звички? Книги? Навчання? 

Знаєте чому більшість людей закидають свої цілі та мрії на рік вже у лютому? Ми завжди думаємо, що в нас є час. Ми вважаємо, що все це почекає, а змінювати потрібно зараз. Моє найбільше відкриття, що кожна ціль починається сьогодні.

Інгредієнти успіху у всіх насправді базуються на основних правилах: режим, дисципліна, час для себе, момент усвідомленості, навчання, саморозвиток, праця, час. Тому якщо ви дійсно хочете здійснити задумане, знайте, що вам потрібно стати тою людиною, яка може це зробити. І чим раніше ви почнете вірити у поступовий розвиток, тим швидше ви досягнете усього, чого хочете. 

Немає магії успіху чи секрету. Все зводиться до розуміння чого ти хочеш та виконання щоденних рутинних маленьких задач.

Придбайте воркбук для аналізу й планування року в нашому магазині >>>

Пам’ятайте, здійснення цілей не робить нас щасливими назавжди. Вони стають досвідом, що формує нас як людей. Якщо замислитися на хвилинку що насправді важливо у моєму житті, то це зовсім не виконаний список справ, а те, що я несу в цей світ, у своє життя, життя близьких та коханих, в суспільство. І мені здається, найкраще, що ми можемо створювати – це себе самих. Кожного дня трішки більше усвідомлених, трішки досвідченіших і мудрих, трішки кращих, ніж були вчора, хоча цінність нас вчорашніх ніхто не скасовував:)  

Якщо мислити в категорії, що не слід робити  все й одразу робити водночас з тиском і стресом соціального УСПІХУ, а поступово пізнавати свій шлях, розуміти що підходить саме вам, шукати відповіді та ставити питання, то саморозвиток, досягнення цілей, успіх та щастя стануть невіддільними частинками вашого життя та вас самих.

Долучайтеся у спільноту саморозвитку “Пошуршимо?”. Це онлайн ком`юніті для жінок, що разом творять продуктивне життя в гармонії з собою. У спільноті щомісяця відбуваються майстер-класи, відеоконференції, спілкування в чатах, діє книжковий клуб. долучитись
Напиши, якщо тобі відгукнулося

Поділитись

Читайте також

.